Gezinsbegeleiding

Gezinsbegeleiding

 

Verloopt de overgang naar jullie nieuw samengesteld gezin moeizaam?

Zijn er vaak spanningen of discussies in jullie gezin?

Tijdens de gesprekken kunnen we deze thema’s samen bespreken.

Start en verloop begeleiding:

 

We starten met een kennismakingsgesprek, waarbij alle betrokken of sommige gezinsleden samengebracht worden. We staan stil bij welke problemen zich in het gezin stellen. Elk gezinslid kan zijn of haar eigen visie en verwachtingen brengen in dit gesprek. We bekijken samen wat de gesprekken voor jullie kunnen betekenen en wat jullie willen bereiken.

Tijdens de gezinsgesprekken zoeken we wat jullie als gezin bezighoudt. We zoeken naar manieren om met elkaar opnieuw beter in communicatie te gaan en anders met problemen om te gaan. We staan stil bij de onderlinge reacties, waarbij de dynamieken in jullie gezin in kaart gebracht worden. We proberen op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht in jullie gezin. Hierbij doen we beroep op de aanwezige krachten en sterktes in jullie gezin. Eveneens proberen we de veerkracht te vergroten van de gezinsleden om met uitdagingen in de toekomst om te gaan.


We bepalen samen hoe de gesprekken verlopen en hoe frequent jullie langskomen. Eveneens bekijken we regelmatig hoe jullie de begeleiding ervaren, zodat we onze doelen of werkwijze kunnen bijsturen.

We proberen op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht in jullie gezin.

Is dit niet wat je zoekt?

Misschien ben je op zoek naar een andere begeleiding? In dat geval kan je alle begeleidingen terugvinden op de onderstaande link:

 

 

 

Zie alle begeleidingen.