Koppelbegeleiding

Koppelbegeleiding


Ervaren jullie spanningen in jullie relatie?

Is het moeilijk om met elkaar in gesprek te gaan?

Stapelen de conflicten op? Hebben jullie moeite om elkaar te vertrouwen?

Tijdens de gesprekken kunnen we deze thema’s samen bespreken.


 

 

Tijdens de gesprekken verkennen we samen waar jullie tegen aanlopen in jullie relatie. Ik streef ernaar om in de gesprekken beide partners te betrekken en mezelf neutraal op te stellen. We zoeken samen naar een respectvolle en veilige sfeer om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat er niet over wie gelijk heeft of wie schuldig is. Tijdens de gesprekken staan we onder andere stil bij de verwachtingen tegenover elkaar. Verschillende patronen en dynamieken die ontstaan zijn in de relatie komen hier ook aan bod. Hierbij proberen jullie met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. We gaan opnieuw op zoek naar meer verbinding met elkaar. Soms is het niet altijd mogelijk om als koppel terug dichter naar elkaar te groeien. Beslissen jullie tijdens het begeleidingsproces om uit elkaar te gaan? Dan kan de begeleiding jullie ook helpen om te zoeken naar hoe jullie respectvol de relatie kunnen beëindigen.

 

We bepalen samen hoe de gesprekken verlopen en hoe frequent jullie langskomen. Eveneens bekijken we regelmatig hoe jullie de begeleiding ervaren, zodat we onze doelen of werkwijze kunnen bijsturen.

Start en verloop begeleiding:


We starten de begeleiding met een kennismakingsgesprek. We nemen samen de tijd om jullie moeilijkheden of klachten te verkennen. We bekijken wat elk van jullie verwacht van de gesprekken en wat jullie samen nodig hebben. Ook het verdere verloop van de gesprekken komt hier aan bod.

We zoeken samen naar een veilige en respectvolle sfeer om met elkaar in gesprek te gaan.

Is dit niet wat je zoekt?

Misschien ben je op zoek naar een andere begeleiding? In dat geval kan je alle begeleidingen terugvinden op de onderstaande link:

 

 

 

Zie alle begeleidingen.